Väkivaltatyön avopalvelu

Aikuisten kanssa tehtävä työ
Aikuisten kanssa tehtävässä työssä Väkivaltatyön avopalvelu tarjoaa matalan kynnyksen ammatillista keskusteluapua, neuvontaa ja ohjausta kaiken ikäisille aikuisille, joiden perheessä tai lähisuhteissa on väkivaltaa tai sen uhkaa.
Työskentely voi sisältää yksilö-, pari- ja perhetapaamisia sekä vertaisryhmätoimintaa. Palvelu on tarkoitettu väkivallan kokijoille ja tekijöille sekä heidän läheisilleen.
Mitä tarkoittaa lähisuhdeväkivalta?
Väkivalta on vallan väärinkäyttöä. Se satuttaa, aiheuttaa pelkoa ja turvattomuutta. Lähisuhdeväkivallalla tarkoitetaan läheisissä ihmissuhteissa tapahtuvaa kaltoinkohtelua, väkivaltaa tai sillä uhkaamista.
Väkivalta voi ilmetä monin eri tavoin. Se voi olla sanallista alistamista ja nöyryyttämistä, pelon ilmapiiriä, rahankäytön ja tekemisen kontrollointia, ruumiillista satuttamista, aatteellista tai uskonnollista väkivaltaa, nettiväkivaltaa, vainoamista, seksuaalista väkivaltaa, mutta myös kaltoinkohtelua tai huolehtimisen laiminlyöntiä.
Lähisuhdeväkivaltaan liittyy paljon häpeää, syyllisyyttä ja pelkoa sekä vaikenemista ja salailua. Juuri siksi se on paljon yleisempää kuin luullaan. Olet oikeutettu saamaan apua lähisuhdeväkivallan näkijänä, kokijana tai tekijänä.
Testaa: Onko suhteessani väkivaltaa? – Nettiturvakoti
Lue lisää: Väkivallan muodot – Nettiturvakoti
Väkivalta ei lopu itsestään – hae apua
Lasten kanssa tehtävä työ
Lapsityö on suunnattu 3-17 vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden lähisuhteissa on väkivallan uhkaa tai sen kokemuksia. Lapsen ja nuoren elämässä voi olla tilanteita, jolloin hän kokee turvattomuutta perheen tai läheisen elämäntilanteen vuoksi. Lapsi tai nuori voi kokea myös keinottomuutta ja toimii itse aiheuttaen turvattomuutta läheisilleen.
Lapsityötä
- Yksilötapaamisina lapsen ja nuoren kanssa, noin 5 tapaamiskerran prosessi sekä vanhemmuustyönä
- Vertaisryhmä Taide ja tunteet 12-15 vuotiaille nuorille kaksi kertaa vuodessa
- Lisäksi kohdataan kansalaisia ja ammattilaisia erilaisissa tapahtumissa ja verkostoissa

Yksilötyö lapsen ja nuoren kanssa
- Lisätään tietoisuutta turvallisista ihmissuhteista ja väkivallan muodoista, huomioidaan kriisi ja väkivallan traumatisoiva vaikutus
- Mahdollisuus käsitellä turvattomuuden kokemuksia, vakauttava työote
- Tunnetyöskentely ja keinoja oman tunne-/ vireystilan säätelyyn
- Selviytymiskeinojen ja voimavarojen vahvistaminen, luovat toiminnalliset menetelmät
- Vanhemmuustyössä tuetaan vanhempaa kannustavaan kasvatukseen ja turvaamaan lapselle väkivallaton kasvuympäristö, mahdollista saada oma työntekijä
- Yhteistyöverkostojen mukaanotto sovittaessa
- Voit olla palveluun suoraan itse yhteydessä tai yhteistyötahon kautta ja se on asiakkaalle maksutonta
- Työskentely räätälöidään perheen tarpeiden mukaan ja työskentelmme tarvittaessa asiakkaan toimintaympäristössä
”Onko perheessäsi ollut riitoja, joita lapsi on todistanut?”